23 czerwiec 2013
Cygara Macanudo
Macanudo Cafe to łagodne, delikatne cygara, o spokojnym i zrównoważonym charakterze. Określa się je jako "kremowe". Powstały na Jamajce, jednak z powodu niesprzyjających warunków, ich produkcja w latach siedemdziesiątych XX wieku została przeniesiona na Dominikanę. Trzy składniki: filler - Dominikana, binder -
- z Saint Andres Valley of Mexico, wrapper - Connecticut Shade - dają, tej linii Macanudo lekkość smaku i sprawiają, że są chętnie palone przez zarówno początkujących, jak i wtajemniczonych aficionado.
Cygara Maduro wprowadzone zostały, jako odpowiedź na potrzeby bardziej wtajemniczonych aficionado. Cygara te zachowują wszelkie, znakomite, atrybuty rodziny Macanudo - doskonały liśc, jakosc konstrukcji, oraz bogactwo smaku i aromatu. Wytwarzane są w Republice Dominikany ze specjalnej odmiany tytoniu, Conneticut Broadleaf, rosnącej na nieocienionych plantacjach, w pełnym słońcu, stąd ich kolor. Specjalny sposób fermentacji oraz wyjątkowy proces produkcji sprawiają, iż Macanudo Maduro uznawane są za jedne z najlepszych na rynku - pełnej mocy, treściwe a jednocześnie lekko słodkawe w smaku.
© Scandinavian Tobacco Group Polska 2011.
Projektowanie stron internetowych Orko Group