Mojito Świat Alkoholi Rybnik Wodzisław Wina Wódki Bacardi Likiery Piwa Impreza Promocje Akcesoria winiarskie Alkohole świata Tomasz Dybała Tomek Alkohol na ślub impreza Wódka na wesele
Profil Mojito Świat Alkoholi Instagram Profil Mojito Świat Alkoholi na facebooku
Szukam sklepu z alkoholemZaloguj się lub załóż konto Newsletter Mojito

28 marzec 2013

Jak degustować czekoladę


Niezwykłe doznania z czekoladą, aby w pełni rozkoszować się czekoladowo - owocowymi kompozycjami Cortez Premium Chocolate  warto zwrócić uwagę na kilka ważnych aspektów.

Smak płynący z natury
Degustując nasze czekolady warto położyć owoce bezpośrednio na języku, a czekoladzie pozwolić  rozpuścić się na podniebieniu. Dzięki temu owoce szybciej uwolnią swój pierwotny smak tworząc idealne połączenie z czekoladą.

Dzięki specjalnemu procesowi suszenia nasze owoce zachowują naturalny smak, kolor oraz pełnię witamin. Są takie jak je stworzyła natura.

Rozpływanie się w ustach
Użyte do produkcji naszych czekolad wyłącznie masło kakaowe  sprawia, iż nasza czekolada dosłownie rozpływa się w ustach, gdyż masło kakaowe topnieje w temperaturze 36°C, czyli temperaturze ciała człowieka. Używane do produkcji innych, popularnych czekolad tłuszcze roślinne ulegają rozpuszczeniu dopiero w temperaturze 38°C. Powoduje to nieprzyjemne odkładanie się w ustach warstwy tłuszczu, którego organizm ludzki nie jest w stanie naturalnie rozpuścić

 

Jak degustować czekoladę

Aromat
Prawdziwa wanilia,
 stosowana w produkcji naszej czekolady, nadaje jej niepowtarzalny smak i naturalny aromat. Nie jest do niej dodawany sztuczny aromat waniliny, który powoduje wrażenie syntetycznego, perfumowanego  posmaku w ustach.

Aksamitność
Proces rozdrobnienia składników użytych do produkcji czekolady odbywa się na bardzo wczesnym etapie produkcji i ma ogromne znaczenie dla dalszego smaku czekolady. Im bardziej rozdrobnione składniki, tym większe uczucie aksamitności w ustach podczas degustacji.

Czekolady o „niedopracowanym” rozdrobnieniu sprawiają wrażenie nieprzyjemnej szorstkości i uczucia grudek na podniebieniu, co negatywnie wpływa na ostateczne walory smakowe i nie pozwala cieszyć się głębią smaku prawdziwej czekolady.

Nie bez znaczenia jest również użycie naturalnej lecytyny sojowej do łączenia składników czekolady. Czekoladę tworzą różnorodne składniki pod względem konsystencji i to dzięki lecytynie sojowej powstaje idealna jej struktura, która wprawia nas w błogi stan.

Lecytyna sojowa dodatkowo wspomaga  nasz organizm w utrzymaniu dobrej kondycji zdrowotnej, więc jeśli mamy  gorszy dzień warto sięgnąć po dobroczynną kostkę czekolady.

czekoladacortez.pl

Jak degustować czekoladę

Czekolady Cortez dostępne w sklepach Mojito w Rybniku i Częstochowie

Jak degustować czekoladę

Czy oświadczasz, że masz ukończone 18 lat?



Podstawa prawna: Art. 15 ustawy z dnia 28.10.1982 r.
o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi
oraz art. 23 ustawy z dnia 29.08.1997r.

Utwórz konto Mojito



Oświadczam, że zapoznałem/am się z treścią regulaminu i akceptuje jego warunki.

Regulamin konta Mojito

Podstawa prawna: Art. 15 ustawy z dnia 28.10.1982 r.
o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi
oraz art. 23 ustawy z dnia 29.08.1997r. 

Zaloguj się do Mojito

Nie masz jeszcze konta? zarejestruj się



Zmień swoje hasło